Afwerken en polijsten

Ons assortiment polijstmiddelen en afwerksystemen

Bij polijsten kunnen veel verschillende polijstmiddelen en afwerksystemen om de hoek komen kijken. Denk aan polijstborstels, polijstcups, polijstpasta voor tandartsen, polijstschijfjes en strips. Al deze artikelen vindt u terug in onze webshop. Neem een kijkje.

Maak een gratis account aan om de prijzen van de tandarts producten te bekijken en om de producten in uw winkelwagen te plaatsen.

Polijstmiddelen en afwerksystemen kopen?

Polijsten betekent in het algemeen het glad en glanzend maken van een materiaal, zodat het een spiegelend effect krijgt. De term polijsten binnen de tandheelkunde betekent het afwerken en gladmaken van het gebit. Dit is vaak de laatste stap van een tandheelkundige behandeling. Het gladmaken van een gebit is, naast een esthetische functie, om meer redenen belangrijk. Op ruwe plekken blijft er veel makkelijker tandplak zitten dan op gladde oppervlakken. Een opeenstapeling van tandplak zorgt uiteindelijk voor tandsteen.

Grofweg zijn er twee vormen van polijsten. De eerste vorm omvat het verwijderen van tandplak, verkleuringen en het glad maken van de tanden en kiezen, bijvoorbeeld als slot van een gebitsreiniging. De tweede vorm is het polijsten of afwerken van vullingen. Met boortjes of speciale schijfjes past een tandheelkundige de vorm van de vulling aan zodat deze goed aansluit op de tand. Verkleurde vullingen worden hiermee ook hersteld. Bovendien kunnen vullingen zo uitgebreid gepolijst worden dat ze zelfs 'hoogglans' kunnen gaan glimmen.

Polijsten met polijstpasta en schuurstrips

Voor het polijsten heb je allereerst een polijstpasta voor tandartsen nodig. Daarnaast een schuurstrip, een schuurschijf of polijstborsteltje. De polijstpasta wordt door de tandarts, mondhygiëniste of orthodontist op de tanden van de cliënt aangebracht. Vervolgens beweegt de tandheelkundige de schuurstrip met polijstpasta voorzichtig over het gebit. Door deze handeling worden de laatste restjes tandplak of oneffenheden weggehaald. Het tandoppervlak wordt daarmee vlak en de cliënt krijgt een mooi en stralend gebit. In het assortiment van de Arthodent webshop vindt u alle benodigdheden voor het afwerken en polijsten van het gebit van uw cliënten.

Op zoek naar een specifiek tandarts artikel?

Bent u op zoek naar een specifieke polijstmiddelen of wilt u meer weten over de laatste ontwikkelingen binnen de tandheelkunde? Onze ervaren vertegenwoordigers met vakkennis helpen u graag verder.

Bellen: 0345-518004
Whatsappen: 06-53184843
Mailen: verkoop@arthodent.nl

Inklappen Verder lezen