Articulatie

Ons assortiment articulatiepapier en toebehoren

In onze webshop vindt u articulatiepapier en toebehoren voor bij articulatie of occlusie behandelingen, denk aan een articulatie pincet en gekleurde spray.

Articulatiepapier is een essentieel hulpmiddel voor tandartsen bij het maken van precieze afdrukken van de tanden en kiezen van patiënten. Het is belangrijk om het juiste articulatiepapier te kiezen om nauwkeurige afdrukken te garanderen en het tandheelkundig behandelproces te vergemakkelijken. Ons articulatiepapier is niet giftig en voldoet aan de hoogste kwaliteitsnormen. Het is ook geschikt voor gebruik met verschillende soorten afdrukmaterialen, waaronder alginaten.

Articulatiepapier of occlusiepapier kopen?

In de tandheelkunde is articulatie de wijze waarop de tanden en kiezen van de boven- en onderkaak over elkaar heen schuiven of bewegen. Een begrip met bijna dezelfde betekenis is occlusie. Bij occlusie gaat het om de manier hoe tanden en kiezen van de boven- en onderkaak contact maken na het dichtbijten. Articulatie is dus dynamisch en occlusie is statisch of stilstaand. Voor het meten van articulatie en occlusie bij cliënten kunnen tandartsen en tandheelkundigen articulatiepapier of occlusiepapier gebruiken.

Articulatiepapier of occlusiepapier is een speciaal soort folie of carbonpapier geïmpregneerd met een kleurstof, meestal in de kleuren blauw of rood. Tijdens een behandeling met articulatiepapier of occlusiepapier geeft de kleurstof een afdruk op de kiezen en tanden die elkaar raken tijdens het schuiven (articulatie) of dichtbijten (occlusie). Door meerdere kleuren te gebruiken kan een tandheelkundige gemakkelijker onderscheid maken tussen kies of tand contact tijdens het dichtbijten en schuiven. Behandelingen met articulatie en occlusie papier vinden meestal plaats na het plaatsen van een nieuwe vulling, kroon of kunstgebit.

Met articulatiepapier kan een tandheelkundige controleren of tanden en kiezen niet teveel contact maken. Een articulatie of occlusie meting is belangrijk. De manier waarop boven- en ondertanden en kiezen contact maken kan namelijk invloed hebben op de gezondheid van het gebit.

Maak een gratis account aan om de prijzen van de tandarts producten te bekijken en om de producten in uw winkelwagen te plaatsen.

Op zoek naar een specifiek tandarts artikel?

Bent u op zoek naar een specifiek tandarts artikel of wilt u meer weten over de laatste ontwikkelingen binnen de tandheelkunde? Onze ervaren vertegenwoordigers met vakkennis helpen u graag verder.

Bekijk ook ons assortiment apparaten, composiet, bleekmaterialen en afdrukmaterialen voor tandheelkundige professionals.

Bellen: 0345-518004
Whatsappen: 06-53184843
Mailen: verkoop@arthodent.nl

Inklappen Verder lezen