Anesthesie

Ons assortiment injectievloeistoffen en toebehoren anesthesie

Voorbeelden van injectievloeistoffen die u vindt in onze webshop zijn Lignospan, Scandonest, Septanest. Naast injectievloeistoffen vindt u ook de toebehoren. Denk aan injectiespuiten en injectienaalden. Neem een kijkje. Maak een gratis account aan om de prijzen van de tandarts producten te bekijken en om de producten in uw winkelwagen te plaatsen.

Injectievloeistoffen en toebehoren kopen?

Anesthesie, ook wel een tandarts verdoving, is de verdoving die de tandheelkundige geeft aan cliënten voor een chirurgische handeling. De verdoving schakelt de pijnzenuwen van de cliënt tijdelijk uit, waardoor er tijdens de operatie of ingreep geen pijn wordt gevoeld.

Anesthesie kan een tandheelkundige voor verschillende chirurgische handelingen bij cliënten toepassen. Voorbeelden zijn het trekken van een tand of kies, vullen van gaatjes of voor kroon en brugwerk. Maar denk ook aan operaties aan het tandvlees, het plaatsen van implantaten of wortelkanaalbehandelingen.

Een verdovingsvloeistof of anesthesievloeistof bestaat over het algemeen uit:

- de stof met een verdovende werking. Bijvoorbeeld lidocaïne, articaïne of prilocaïne
- een bloedvatvernauwend middel. Bijvoorbeeld adrenaline.
- een conserveermiddel

Er zijn verschillende injectievloeistoffen. De injectievloeistof keuze voor een cliënt hangt onder meer af van het medicijngebruik van de cliënt.

Tandarts verdoving

Voor het verdoven van een mondgedeelte gebruikt een tandarts een injectienaald met injectievloeistof en zet een klein prikje in de buurt van een zenuw. Hier voelt de cliënt over het algemeen weinig van. De injectievloeistof heeft een vaatvernauwende en zenuwblokkerende werking. Een vaatvernauwing zorgt ervoor dat de injectievloeistof minder snel wordt afgevoerd en daarmee lang genoeg werkzaam is. Door de verdoving voelt de cliënt geen pijn of prikkelingen tijdens de chirurgische ingreep. Dit zorgt voor een ontspannen behandeling. Wel kunnen door een verdoving de tong en lippen van een cliënt dik en tintelig aanvoelen. De duur van de verdoving verschilt per persoon. Elk lichaam heeft een andere reactie op verdovingen. Het verdovingsmiddel kan na een half uur uitgewerkt zijn of pas na 4 of 5 uur.

Op zoek naar een specifiek tandarts artikel?

Bent u op zoek naar een specifiek tandarts artikel of wilt u meer weten over de laatste ontwikkelingen binnen de tandheelkunde? Onze ervaren vertegenwoordigers met vakkennis helpen u graag verder.

Bellen: 0345-518004
Whatsappen: 06-53184843
Mailen: verkoop@arthodent.nl

Inklappen Verder lezen