Afdruklepels

Ons assortiment afdruklepels en toebehoren

In onze webshop vindt u afdruklepels in de materialen metaal en plastic. Binnen de metalen afdruklepels verkopen we zowel geperforeerde metalen afdruklepels als ongeperforeerde metalen afdruklepels. Binnen de plastic afdruklepels verkopen we ook beiden varianten: geperforeerde plastic afdruklepels en ongeperforeerde plastic afdruklepels. Daarnaast vindt u in onze webshop toebehoren van afdruklepels. Neem een kijkje. Maak een gratis account aan om de prijzen van de tandarts producten te bekijken en om de producten in uw winkelwagen te plaatsen.

Afdruklepels en toebehoren kopen?

Een afdruklepel is een speciale tandheelkundige lepel in de vorm van de boven- en onderkaak. Afdruklepels zijn belangrijke tools om, in combinatie met een tandheelkundig afdrukmateriaal, afdrukken of kopieën te maken van een gebit of kaak. In de volksmond heet dit ook wel ‘gips happen’.

Een tandarts of tandheelkundige kan om allerlei redenen een afdruk van een gebit of kaak nodig hebben. Een gebitsafdruk is het vertrekpunt voor verschillende tandheelkundige behandelingen. Bijvoorbeeld voor bij het maken van een kroon of kunstgebit, om gebitsslijtage te vervolgen, een behandelplan te maken of om een orthodontische behandeling te starten. Met een afdruk heeft de tandheelkundige professional gedetailleerde informatie over de vorm en locatie van de tanden, maar ook de anatomie van de omringende weefsels.

Metaal vs. plastic, geperforeerd vs. ongeperforeerd

Voor een tandarts, mondhygiëniste of orthodontist kan het vinden van de juiste afdruklepel een uitdaging zijn. De keuze van de afdruklepel heeft veel invloed op de kwaliteit van de afdruk. Afdruklepel zijn er in verschillende materialen, denk aan metaal of plastic. Een belangrijk verschil tussen metalen en plastic afdruklepels is dat de plastieken variant over het algemeen flexibeler is dan de metalen lepel. Daarnaast zijn metalen lepels ontworpen voor hergebruik en plastic lepels voor eenmalig gebruik. Afdruklepels zijn er in verschillende maten en zijn er geperforeerde en ongeperforeerde varianten. Bij gebitsafdrukken met een geperforeerde afdruklepel vloeit het afdrukmateriaal door de perforaties of gaten en hecht daar mechanisch na het uitharden. Deze verschillende varianten afdruklepels en toebehoren kunt u terugvinden in de Arthodent webshop.

Een gebitsafdruk maken met een afdruklepel

Hoe gaat een gebitsafdruk met een afdruklepel in z’n werking? Allereerst wordt de afdruklepel gevuld met een afdrukmateriaal, meestal alginaat. Vervolgens maakt de tandheelkundige professional een afdruk van het gebit van de patiënt. Tot slot wordt de afdruk gevuld in het tandtechnisch laboratorium, waarmee een gipsmodel ontstaat.

Op zoek naar een specifiek tandarts artikel?

Bent u op zoek naar een specifiek tandarts artikel of wilt u meer weten over de laatste ontwikkelingen binnen de tandheelkunde? Onze ervaren vertegenwoordigers met vakkennis helpen u graag verder.

Bellen: 0345-518004
Whatsappen: 06-53184843
Mailen: verkoop@arthodent.nl

Inklappen Verder lezen