Cementen

Ons assortiment tandcement en toebehoren

In onze webshop vindt u glasionomeercement en tijdelijk cement voor tandartsen. Daarnaast kunt u diverse andere soorten tandcement en tandcement toebehoren vinden. Denk maar aan activator en applier tangen, mengtips en composiet cementen.

Maak een gratis account aan om de prijzen van de tandarts producten te bekijken en om de producten in uw winkelwagen te plaatsen.

Tandheelkundig cement kopen?

Tandcement is het materiaal dat de tandarts gebruikt voor het uitvoeren van verschillende tandheelkundige en orthodontische handelingen. Veelvoorkomende toepassingen zijn bijvoorbeeld het tijdelijke restaureren van tanden, het plomberen of vullen van kiezen en het cementeren van vaste prothesen. Tandheelkundig cement is een mengsel van zinkoxide, magnesiumoxide, aluminiumoxide, boorzuur en fosforzuur. Traditionele cementsoorten bestaan uit poeder- en vloeibare componenten die handmatig worden gemengd tot een ​​stroperige vloeistof. Na het aanbrengen op het behandelde oppervlak hardt de vloeistof vervolgens uit tot een ​​brosse, vaste stof.

Een vorm van tandcement is tijdelijk cement. Kenmerkend van kwalitatief tijdelijk tandcement is dat het gemakkelijk aan te brengen en te verwijderen is, zonder restanten achter te laten. Tandheelkundigen gebruiken tijdelijk cement onder anderen voor het cementeren van tijdelijke bruggen en kronen.

Glasionomeercement kopen?

Glasionomeercement, of afgekort GIC, is een geavanceerd tandheelkundig cement. Het wordt ook wel glascarbomeer genoemd. Het kan worden geleverd in capsules en kan mechanisch worden gemengd met behulp van roterende mengmachines. Tandheelkundigen gebruiken GIC als vulmateriaal en bijvoorbeeld ook voor het cementeren van een orthodontische bevestigingssteun. Glasionomeercementen zijn gebaseerd op de reactie van silicaatglas poeder en polyacrylzuur. Dit laatste is een ionomeer. Een voordeel van glasionomeercement is dat het fluoride vrijstelt en wat een beschermend effect heeft op het tandbeen en tandglazuur.

Op zoek naar een specifiek tandarts artikel?

Bent u op zoek naar een specifiek tandarts artikel of wilt u meer weten over de laatste ontwikkelingen binnen de tandheelkunde? Onze ervaren vertegenwoordigers met vakkennis helpen u graag verder.

Bellen: 0345-518004
Whatsappen: 06-53184843
Mailen: verkoop@arthodent.nl

Inklappen Verder lezen