Chirurgie

Ons assortiment hechtmateriaal en toebehoren chirurgie

In onze webshop vindt u hechtingsmateriaal van verschillende van de merken, zoals Braun, Ethicon, Hu-Friedy. Daarnaast verkopen we diverse chirurgische toebehoren, denk aan scalpelmesjes, disposets en andere instrumentarium. Verder verkopen we ook chirurgische handschoenen. Neem een kijkje. Maak een gratis account aan om de prijzen van de tandarts producten te bekijken en om de producten in uw winkelwagen te plaatsen.

Chirurgisch hechtmateriaal kopen?

In de medische sector betekent chirurgisch hechtmateriaal de naald-draad combinaties die onder anderen worden gebruikt in de tandartspraktijk. Het basisinstrumentarium van een tandartsen hechtset bestaat uit een naaldvoerder, een chirurgisch pincet en een dubbelpuntige schaar. Voor het hechten in de mond gebruiken tandheelkundigen vrijwel altijd atraumatisch hechtmateriaal. Daarbij is de naald onafscheidelijk verbonden met de hechtdraad. Het draad is in de fabriek aan het stompe uiteinde van de naald vastgezet voor een zo klein mogelijke overgang tussen naald en draad. Hoe kleiner de overgang, hoe kleiner de beschadiging in de mond bij het hechten.

Daarnaast zijn er diverse soorten hechtnaalden verkrijgbaar. Globaal zijn er twee veel gebruikte soorten te onderscheiden, namelijk ronde en snijdende naalden. De ronde naalden zijn geschikt voor alle wonden binnen en buiten de mond. Snijdende naalden hebben in de doorsnede een scherpe driehoekige vorm. Deze naalden hebben snijdende kenmerken en zijn daardoor geschikt voor het hechten van stugge weefsels.

Bij het hechten in de mond kunnen tandheelkundigen resorbeerbare en niet-resorbeerbare hechtdraad gebruiken. Resorbeerbaar betekent dat het hechtdraad uit zichzelf oplost. Het draad verwijderen is niet meer nodig. Bij niet-resorbeerbaar hecthdraad is dit laatste wel het geval; na een paar dagen moet een tandheelkundige het draad handmatig verwijderen.

Op zoek naar een specifiek tandarts artikel?

Bent u op zoek naar een specifiek tandarts artikel of wilt u meer weten over de laatste ontwikkelingen binnen de tandheelkunde? Onze ervaren vertegenwoordigers met vakkennis helpen u graag verder.

Bellen: 0345-518004
Whatsappen: 06-53184843
Mailen: verkoop@arthodent.nl

Inklappen Verder lezen