Cofferdam

Ons assortiment tandheelkunde cofferdam vellen, rollen en toebehoren 

In onze webshop vindt u cofferdam vellen en rollen van verschillende typen zoals Dental Dam en Wedjets, en in merken als Ivoclar. Daarnaast verkopen we diverse cofferdam toebehoren, denk aan gaatjestangen, klemtangen en cofferdam klemmen.

Maak een gratis account aan om de prijzen van onze cofferdam producten te bekijken en om de producten in uw winkelwagen te plaatsen.

Cofferdam vellen, rollen en klemmen kopen?

Cofferdam, of rubberdam, is een onmisbaar hulpmiddel om als tandarts netjes en hygiënisch te werken. Een tandarts isoleert met een cofferdam vel specifieke tanden of kiezen voor de behandeling. Zo wordt de behandelingszone afgeschermd van speeksel en bloed, waardoor een effectieve en hygiënische behandeling mogelijk wordt. Een tandheelkundige zet de cofferdam vel vast op een tand of kies met een cofferdamklem. Soms komt ook flossdraad aan te pas. De toepassing van cofferdam is de medisch professionele standaard bij een wortelkanaalbehandelingen.

Verder gebruikt een tandarts cofferdam vellen en toebehoren, zoals cofferdamklemmen, bij het vervangen van oude amalgaamvullingen, bij vocht gevoelige vulmaterialen zoals composieten, bij witte vullingen of bij het bleken van tanden. Dankzij cofferdam worden cliënten tijdens de behandeling beschermd, zodat ze niets in hun keel krijgen of per ongeluk kleine materialen, waaronder irrigatievloeistoffen, medicamenten of slijpsel, inslikken.

Sommige cliënten zijn allergisch voor latex, ook wel rubber. Daarom verkopen wij voornamelijk latex vrije cofferdam.

Naast cofferdam vellen zijn er diverse bijbehorende toebehoren, zoals de eerder genoemde cofferdamklem, ook wel een molaarklem genoemd. Cofferdamklemmen zijn aanwezig in verschillende vormen en maten en zijn tevens te vinden in onze webshop. 

Op zoek naar een specifiek tandarts artikel?

Bent u op zoek naar een specifiek tandarts artikel of wilt u meer weten over de laatste ontwikkelingen binnen de tandheelkunde? Onze ervaren vertegenwoordigers met vakkennis helpen u graag verder.

Arthodent is de groothandel voor tandheelkundige professionals, orthodontisten en mondhygiënisten. Wij bieden een groot assortiment tandarts apparatuur, hand- en hoekstukken voor tandartsen en disposables aan.

Bellen: 0345-518004
Whatsappen: 06-53184843
Mailen: verkoop@arthodent.nl

Inklappen Verder lezen