Boren

Ons assortiment tandartsboren en toebehoren

In onze dentale webshop vindt u de veel gebruikte tandartsboor: de hardmetaal boor voor tandartsen. Deze zijn in verschillende vormen ontworpen voor specifieke doeleinden. Ze zijn vaak gemaakt van staal met een omhulsel van wolfraamcarbide of ze bestaan volledig uit wolfraamcarbide. Er zijn ook hardmetaal boren met een diamanten laag, ook wel diamant boren. Deze dentale diamant boren voor tandartsen kunt u ook terugvinden in onze webshop, in merken als Horico, Komet en diverse andere merken, zoals Diatech en Meisinger. Verder verkopen we in onze webshop staalboren voor tandartsen en toebehoren voor boren, denk aan boorstandaarden en siliconen pluggen.

Maak een gratis account aan om de prijzen van de tandarts producten te bekijken en om de producten in uw winkelwagen te plaatsen.

Tandartsboor kopen?

Een tandartsboor is een elektrisch of luchtdrijvend gereedschap. Het is een klein boortje die een tandarts gebruikt tijdens tandheelkundige processen, zoals het verwijderen van tandplak of het steriel maken van tandgaatjes (cariës) om ze daarna te kunnen vullen. Moderne tandartsboortjes draaien tot wel 400.000 toeren per minuut. Tandartsboren geven een scherp geluid af. Dit geluid kan een belangrijke factor zijn in de angst voor de tandarts bij cliënten.

Tandartsboor onderdelen kopen?

Over het algemeen bestaat een tandartsboor uit vier verschillende onderdelen. Eén, het handstuk waar ook de motor in zit. Twee, de aandrijfas met tandwieloverbrengingen. Deze bevinden zich tevens in het handstuk. Bij de modernere luchtturbine boor is er ook nog een turbine aandrijving aanwezig. Drie, een bitje dat aan het uiteinde van de boor zit om door tandglazuur te kunnen boren. Vier, optische vezels en ledlampjes in de kop van de boor, waarmee een tandheelkundige goed zicht heeft in de mond van de cliënt.

Op zoek naar een specifiek tandarts artikel?

Bent u op zoek naar een specifiek tandarts artikel of wilt u meer weten over de laatste ontwikkelingen binnen de tandheelkunde? Onze ervaren vertegenwoordigers met vakkennis helpen u graag verder.

Bellen: 0345-518004
Whatsappen: 06-53184843
Mailen: verkoop@arthodent.nl

Inklappen Verder lezen