Afdrukmaterialen

Tandheelkundige afdrukmaterialen en toebehoren

In de Arthodent webshop kunt u diverse tandarts producten inkopen en vindt u verschillende tandheelkundige afdrukmaterialen, zoals alginaten en pentamix afdrukmaterialen en toebehoren van afdrukmaterialen, zoals mengtips.

Maak een gratis account aan om de prijzen van de tandarts producten te bekijken en om de producten in uw winkelwagen te plaatsen.

Afdrukmaterialen voor tandartsen en toebehoren kopen?

Het begrip afdrukmaterialen in de context van tandheelkunde omvat diverse afdrukmaterialen, waarmee een tandarts, mondhygiëniste of orthodontist een gebitsafdruk van een cliënt kan maken. Hierbij is een afdruklepel onmisbaar. In de volksmond wordt dit ook wel ‘gips happen’ genoemd.

In de tandheelkunde is een driedimensionale gebitsafdruk van de mondholte, tanden en kaak een belangrijke basis bij diverse behandelingen. Een gebitsafdruk geeft gedetailleerde informatie over de vorm en locatie van de tanden, maar daarnaast ook de anatomie van de omringende weefsels. Een gebitsafdruk is het vertrekpunt voor het plaatsen van een kroon, prothese, kunstgebit of beugel. Een gebitsafdruk maken is niet iets eenvoudigs. Het vereist vakkundigheid. Maar ook het gebruik van de juiste tandarts afdrukmaterialen dragen bij aan een professionele afdruk.

Alginaat kopen?

Er zijn afdrukmaterialen voor tandartsen in verschillende substanties. Zo heb je een poeder variant, gemaakt van zeewier, ook wel het veelgebruikte alginaat, Door de poeder aan te lengen met water ontstaat er een soort deeg wat na enkele minuten stevig is. Voordelen zijn een korte uithardingstijd, onschadelijkheid voor het lichaam en een aangename smaak voor de patiënt.

Daarnaast zijn er ook siliconen (rubber) afdrukmaterialen. Siliconen kenmerkt zich als materiaal waarmee de tandheelkundige professional een zeer scherpe en nauwkeurige afdruk kan maken. Dit afdrukmateriaal is vereist voor het maken van kronen, bruggen of prothesen. Verder is er een onderscheid tussen een eenzijdige vorm en een dubbel mengvorm. De eenzijdige vorm bestaat uit een materiaal dat wordt gevuld in de afdruklepel en vervolgens gevormd. Bij de dubbel mengvorm wordt een steviger materiaal op de lepel aangebracht, met daar bovenop dun vloeibaar materiaal dat samen wordt gevormd.

Gebitsafdruk maken

Het maken van een gebitsafdruk met afdrukmateriaal bestaat uit een aantal stappen. Allereerst wordt een afdruklepel gevuld met een afdrukmateriaal, vaak alginaat. De tandheelkundige professional maakt vervolgens een afdruk van het gebit van de patiënt. Afsluitend wordt de afdruk gevuld in het tandtechnisch laboratorium, waaruit een gipsmodel ontstaat.

Op zoek naar een specifiek tandarts artikel?

Bent u op zoek naar een specifiek tandarts artikel of wilt u meer weten over de laatste ontwikkelingen binnen de tandheelkunde? Onze ervaren vertegenwoordigers met vakkennis helpen u graag verder.

Bellen: 0345-518004
Whatsappen: 06-53184843
Mailen: verkoop@arthodent.nl

Inklappen Verder lezen