Bleken

Ons assortiment bleekmaterialen en toebehoren

Voor het bleken van tanden van cliënten gebruikt een tandarts bleekmaterialen en toebehoren. Uiteraard tandenbleek of bleachings, bijvoorbeeld van het merk Cavex, Contrast, Vivastyle en Ultradent. Mogelijke toebehoren van bleekmaterialen zijn bleeklepels, lichtuithardende kunststof barrières en cases voor bleeklepels. Deze bleekmaterialen en toebehoren kunt u terugvinden in onze webshop voor tandartsen.

Bleaching of bleekmateriaal kopen?

Door de jaren heen kunnen tanden verkleuren. Mensen kunnen dit als onwenselijk ervaren. Tandheelkundigen kunnen deze verkleuring tegengaan door bleaching of het bleken van tanden: een esthetische behandeling die een tandarts bij een cliënt uitvoert. Zoals de naam al zegt gaat het om het bleken, dus witter of lichter maken van de tand, met als doel het verkrijgen van een mooier en stralender gebit. De werkzame stof voor het bleken van tanden is waterstofperoxide. Volgens de Europese wetgeving mag de concentratie van deze chemische stof niet hoger zijn dan 6%.

Behandelingen om tanden te bleken kunnen tandheelkundige op verschillende manieren uitvoeren. Een tandheelkundige bepaalt afhankelijk van de oorzaak wat de beste behandeling is. Oorzaken van tandverkleuring kunnen extern of intern zijn. Denk bij externe oorzaken aan koffie, thee, sigaretten en rode wijn. Interne verkleuring kan voorkomen door vullingen, ontzenuwingen trauma of bij bepaalde antibiotica gebruik als kind.

Externe verkleuringen kunnen tandartsen vaak gemakkelijk verwijderen vanwege het oxiderende effect van waterstofperoxide. Waterstofperoxide bindt namelijk samen met de pigmenten die de verkleuring veroorzaken in de tanden. Op die manier worden tanden lichter van kleur.

Een bleaching behandeling moet soms herhaald worden, dit hangt af van de mate van de verkleuring. Er zijn drie soorten behandelingen voor het bleken van tanden, namelijk home bleaching, in-office bleaching en non-vital walking bleach.

Op zoek naar een specifiek tandarts artikel?

Bent u op zoek naar een specifiek tandarts artikel of wilt u meer weten over de laatste ontwikkelingen binnen de tandheelkunde? Onze ervaren vertegenwoordigers met vakkennis helpen u graag verder.

Maak een gratis account aan om de prijzen van de tandarts producten te bekijken en om de producten in uw winkelwagen te plaatsen.

Bellen: 0345-518004
Whatsappen: 06-53184843
Mailen: verkoop@arthodent.nl

Inklappen Verder lezen