ULTRADENT ULTRA-ETCH INDISPENSE

30ML, UP685

Gel met fosforzuur.

Indicaties: Ultra-Etch is een fosforzuuroplossing van 35%. Zorgt voor ideale viscositeit, waardoor het in combinatie met de Blue Micro Tip of Inspiral Brush Tip gemakkelijk en goed beheersbaar aan te brengen is. Ultra-Etch is zelfbegrenzend wat betreft de etsdiepte (gemiddelde diepte van 1.9 μm bij 20 seconden etsen), waardoor een etspatroon ontstaat waarin adhesieven goed kunnen doordringen, wat leidt tot betere hechtsterkte en minder gevoeligheid. Uit onderzoek blijktdat de unieke, zelfbegrenzende chemische samenstelling van Ultra-Etch een optimaal oppervlak creëert voor de opname van de hars. Ultra-Etch is weliswaar een viskeus materiaal, maar het heeft fysische en chemische eigenschappen die zorgen voor een betere capillaire werking. Hierdoor kan het doordringen tot in de kleinste fissuren en occlusale oppervlakken. De ideale viscositeit zorgt voor een laag die dik genoeg is om vroegtijdig uitdrogen te voorkomen.

Toepassingen: Ultra-Etch is geïndiceerd voor gebruik op dentine en glazuur, voor het creëren van een optimaal oppervlak voor bonding. Ultra-Etch kan ook worden gebruikt om contaminatie van composiet op keramiek te verwijderen voor met bonding wordt begonnen. (Let op: gebruik fosforzuuretsmiddelen niet op metalen of zirkoniumdioxide, hierdoor zal de hechtsterkte afnemen.)

Voordelen: Zelfbegrenzend. Dringt door tot in de kleinste fissuren maar vloeit toch niet van een verticaal vlak. Vergroot de hechtsterkte en vermindert overgevoeligheid. Nauwkeurig aan te brengen. Kan makkelijk afgespoeld worden − laat geen residu achter. Donkerblauwe, goed zichtbare kleur.

Inhoud: 1 x 30 ml spuit

Artikelnummer: AR000286532