Compomeren

Ons assortiment compomeren

In onze webshop vindt u compomeren van verschillende merken, zoals Dentsply, Voco en Ivoclar.

Maak een gratis account aan om de prijzen van de compomeer producten te bekijken en om de producten in uw winkelwagen te plaatsen.

Compomeer of tandvulling materiaal kopen?

Compomeer is een tandvulling materiaal voor het vullen van caviteiten en wordt door tandartsen gebruikt sinds 1990. Daarmee is het een relatief nieuw vulmateriaal. Het behoort tot de witte vullingen en is meestal verpakt in capsules. Compomeer bestaat uit een combinatie van composiet en glasionomeer. Dit is tevens waar de naam ‘compomeer’ vandaan komt. Naast compomeer zijn er meer tandvullingen materialen, denk aan amalgaam, en de eerder genoemde composiet en glasionomeer. Elk van deze vulmaterialen past een tandheelkundige toe in een specifieke situatie en context. Compomeer gebruikt een tandarts in het bijzonder voor het vullen van caviteiten in het melkgebit en wordt dus vooral toegepast bij kinderen.

Compomeren heeft een aantal kenmerken en voordelen. Zo is compomeer verkrijgbaar in een witte kleurtint die bij het gebit past. De vullingen vallen daardoor niet op, wat bijvoorbeeld wel het geval is bij het grijskleurige amalgaam. Een ander voordeel is dat compomeer fluoride afgeeft dankzij de glasionomeren, wat afbraak van het tandglazuur tegengaat en ondersteunt in het proces van de heropbouw van het glazuur. Verder is kenmerkend aan compomeer dat het een korte levensduur heeft, omdat het snel slijt. Het melkgebit slijt ook relatief snel, waardoor compomeer dus ook zo goed toepasbaar is op het melkgebit. Een voordeel is ook dat compomeer wordt geplakt op de kies of tand zelf. Tandartsen hoeven zo niet gezonde delen van tanden en kiezen af te slijpen, wat bijvoorbeeld bij amalgaam wel het geval is.

Op zoek naar een specifiek tandarts artikel?

Bent u op zoek naar een specifiek tandarts artikel of wilt u meer weten over de laatste ontwikkelingen binnen de tandheelkunde? Onze ervaren vertegenwoordigers met vakkennis helpen u graag verder.

Bellen: 0345-518004
Whatsappen: 06-53184843
Mailen: verkoop@arthodent.nl

Inklappen Verder lezen